Hulp voor u

Als u schulden hebt die u wilt oplossen dan kunnen wij mogelijk voor u iets betekenen. Wij kunnen geld aan u lenen, waarmee u deze schulden kunt aflossen. Wij rekenen 0% rente en hanteren een mild aflossingsschema dat past bij uw aflossingsmogelijkheden.

Wij kunnen iets betekenen wanneer u, na onze hulp,  het uitzicht hebt op een duurzaam schuldenvrij bestaan. U moet hierbij denken aan financiële problemen die tijdelijk zijn; bijvoorbeeld ontstaan zijn door pech en misschien een onverstandige beslissing. Na oplossing daarvan bent u weer zelf in staat om een schuldenvrij bestaan te leiden.

Wanneer uw financiële problemen helaas zijn ontstaan door meerdere en andere persoonlijke problematiek, dan verwijzen wij door naar andere professionals. Met op de achtergrond de overheid met de mogelijkheid tot Wettelijke Schuldsanering van Natuurlijke Personen (WSNP).

Wat u moet doen

U moet zo snel mogelijk contact opnemen met het meldpunt. Het telefoonnummer hiervan is: 088-0656858 (lokaal nummer), het mailadres is meldingen@burgerschuldhulp.nl

U kunt dit zelf doen. Maar dat kan ook iemand anders voor u doen.

Wat er gebeurt 

Direct na aanmelding (geen wachttijd) neemt een medewerker van de Thuisadministratie van  GOW-welzijn contact met u op. Na kennismaking brengt u samen met die specialist uw financiële situatie in kaart.

Uw financiële situatie maakt duidelijk of uw schulden gesaneerd kunnen worden. Dit wordt dan met schuldeisers besproken. Als het bedrag niet te groot is, dan leent Burgerschuldhulp u een bedrag waarmee de(restant)schuld wordt afbetaald. U betaalt de aflossing van deze geldlening aan ons op basis van 0% rente in passende maandelijkse termijnen.

Voorwaarde 

Wij kunnen meewerken als het bedrag niet te groot is. Ook maken wij met u de afspraak dat u aan ons de geldlening terug gaat betalen. Daarnaast stellen we als voorwaarde dat de medewerker van Thuisadministratie u blijft begeleiden. Dit zal enige tijd zijn.  Deze begeleiding is een steuntje in de rug voor een financiële toekomst die duurzaam schuldenvrij is.